WhatsApp icon Contact
ONTAPE

Waarom een hoger salaris in Business Support niet alleen een kwestie van verdienen is

Author icon

Is salaris de ultieme maatstaf voor waardering in de wereld van business support? Uit een recente peiling van ONTAPE blijkt dat 52% aangeeft dat een hoger salaris hen zou overhalen om van baan te wisselen. Deze uitslag roept de vraag op: Waarom hechten we zoveel waarde aan salaris en voelen velen van ons dat we meer salaris horen te verdienen dan we momenteel krijgen?

In de sector van business support functies zijn de salarissen vaak een reflectie van de veelzijdige en cruciale rol die deze professionals spelen. Echter, ondanks deze onmisbare bijdrage, ervaren velen een verschil tussen hun verantwoordelijkheden en hun beloning.

Laten we de feiten op een rijtje zetten: volgens recente marktanalyses verdienen Management Assistants in Nederland gemiddeld tussen de €2.691 en €3.854 bruto per maand, afhankelijk van ervaring en locatie. Deze cijfers kunnen variëren en worden beïnvloed door factoren zoals bedrijfstak en bedrijfsgrootte. Bovendien toont onderzoek aan dat vrouwen in vergelijkbare functies gemiddeld 6% tot 8% minder verdienen dan hun mannelijke collega’s. Dit verschil in beloning draagt bij aan de voortdurende discussie over gelijke beloning en waardering binnen de sector.

Maar salaris is meer dan alleen een getal op je bankrekening

Het is een erkenning van vaardigheden, ervaring en de unieke waarde die iemand toevoegt aan een organisatie. In een tijd waarin de eisen en complexiteit van support functies toenemen, is het cruciaal dat de beloning hiermee in pas loopt.

Naast het basisloon vormen secundaire arbeidsvoorwaarden een belangrijke factor in de algehele tevredenheid en loyaliteit van werknemers. In de sector van business support zijn opties zoals flexibele werktijden, mogelijkheden voor thuiswerken, professionele ontwikkelingsprogramma’s, en gezondheidsvoordelen niet alleen aantrekkelijk, maar ook essentieel voor het ondersteunen van een evenwichtige werk-privé balans. Deze voorwaarden laten zien hoezeer een organisatie daadwerkelijk investeert in het welzijn en de groei van haar medewerkers. Voor veel professionals kunnen aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden net zo belangrijk, soms wel belangrijker, zijn dan het salaris zelf. Door deze extra’s aan te bieden, laten bedrijven zien dat ze de waarde van hun werknemers erkennen en zo stimuleren ze een positieve en productieve werkomgeving.

Waarom denken zoveel business support professionals dat ze meer zouden horen verdienen dan dat ze momenteel doen?

Dit komt gedeeltelijk door de evolutie van de rol zelf. Wat ooit een positie was grotendeels gericht op administratieve ondersteuning, is nu een multifunctionele rol die strategisch denken, projectmanagement, en soms zelfs het beheren van interne en externe communicatie omvat. De verwachtingen zijn gestegen, maar de salarisschalen zijn niet altijd meegegroeid. Wil je als bedrijf een exacte salaris range weten die past bij jouw vacature? Of wil je als Executive Assistant weten hoeveel salaris je ongeveer kan vragen dat past bij je ervaring? Neem dan contact op.

De discussie over salaris in de business support sector is niet alleen een kwestie van cijfers. Het gaat om waardering, erkenning en gelijkheid. Het is tijd dat we deze discussie voeren, niet alleen binnen bedrijven maar ook op platforms zoals LinkedIn, waar het delen van ervaringen en inzichten kan leiden tot verandering.

ONTAPE nodigt je uit om jouw mening te delen: Hoe waardeert jouw organisatie de cruciale rol van business support professionals? Zie je een verband tussen beloning en werktevredenheid in je huidige rol? Deel ervaringen met ons op LinkedIn en laten we samen het gesprek voortzetten.